Het feestelijke lichtfestival van New York City

lichtfestival

Tijdens de feestdagen verandert New York City in een gloeiend wonderland. Van de iconische Rockefeller Center Tree Lighting tot alle showstoppers die de moeite waard zijn om te ooh en ahh, er is geen tekort aan manieren om de twinkelende magie van het seizoen in je op te nemen. Dit jaar introduceert de stad nog een must-see ervaring in haar verlichte selectie: een enorm meeslepend lichtfestival op Randalls Island genaamd LuminoCity.

Met miljoenen lampen en tal van fonkelende lichtjes wordt het evenement zeker het oogverblindende vakantie-evenement waar je op hebt gewacht. Maar voordat u uw auto inpakt en op weg gaat naar de avond, moet u deze tips bekijken om het meeste uit de ervaring te halen.

Het Oglebay Winter Festival of Lights is een van de meest populaire vakantielichtevenementen in het land, door het tijdschrift Travel and Leisure uitgeroepen tot “Best in America”. Het festival vindt elk jaar van november tot en met januari plaats en dit jaar zal er een enorm display met dinosaurusthema zijn met een 25 meter hoge Tyrannosaurus Rex-tunnel en gigantische verlichte zonnebloemen, lotusbloemen, kraanvogels en andere dieren in het wild.

Het festival is gratis bij te wonen, maar parkeren kost $ 10 per voertuig. Er is een pendelbus beschikbaar om verkeersopstoppingen tijdens de drukke weekendnachten te voorkomen.

Diwali, ook wel bekend als het Festival of Lights, is een van de belangrijkste festivals van India. Het wordt gevierd op de donkerste dag van de Amavasya-maancyclus, die valt rond de laatste week van oktober of begin november (afhankelijk van de maankalender). De viering eert de overwinning van goed op kwaad, licht op duisternis en hoop op wanhoop. Het is een vreugdevolle gelegenheid gekenmerkt door familiebijeenkomsten, vuurwerk en geschenken. Mensen versieren hun huizen met olielampen en tekenen rangolis, of patronen gemaakt van gekleurde poeders, buiten hun deuren om geluk en voorspoed te verwelkomen.

Naast de verbluffende verlichting biedt het festival ook een breed scala aan activiteiten voor bezoekers, waaronder een parade, live-entertainment, kunst en kunstnijverheid en verkopers van eten en drinken. Dit is een geweldige manier om tijd door te brengen met het gezin en te genieten van de bezienswaardigheden van de stad.

Gelegen in de historische binnenstad, biedt het festival meer dan twee miljoen lichtjes op driehonderd hectare. Dit evenement is een van de meest populaire vakantieattracties in de staat en het is een favoriet onder zowel de lokale bevolking als toeristen. Naast de prachtige lichten is er ook een enorme keuze aan unieke sculpturen die te zien zijn.

Het festival loopt elke nacht van november tot de dag na oudejaarsavond. Het evenement is open voor het publiek en tickets kunnen online of aan de kassa worden gekocht. Gasten worden aangemoedigd om houdbare etenswaren mee te nemen voor donatie. Bezoekers wordt ook geadviseerd om warme kleding, schoenen met dichte tenen te dragen en een zaklamp mee te nemen. Het evenement is ook hondvriendelijk. Ga voor meer informatie naar de officiële website van het Festival of Lights.