De hanglamp is een veelzijdig armatuur dat een vleugje elegantie toevoegt aan elk huis. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen en maten om in elk interieur te passen, of je nu op zoek bent naar een industriële hanglamp om een vleugje urban chic toe te voegen of een prachtige hanglamp van kunstglas om je eettafel te verlichten.

Een hanger is een enkele lamp Homielighting die aan het plafond hangt, meestal opgehangen aan een koord, ketting of staaf. Het kan een simpele enkele bol zijn die onder een open kap hangt, of het kunnen meerdere bollen in een cluster zijn.

Ze zijn te vinden in bijna elke kamer van het huis, maar ze zijn vooral populair boven keukeneilanden en dinettesets. Ze zijn ook een geweldige optie voor slaapkamers, woonkamers en foyers. Sommige mensen hangen hanglampen graag in paren of meer voor een dramatisch effect en anderen gebruiken ze liever als brandpunten om bepaalde delen van een kamer, zoals een gang, te benadrukken.

Het mooie van hanglampen is dat ze kunnen worden gemaakt om aan verschillende verlichtingsbehoeften te voldoen. Hangers kunnen van veel materialen worden gemaakt, met verschillende vormen en kleuren die bij alle stijlen passen. De belangrijkste overweging bij het kiezen van een hanglamp is voor welk type verlichting je deze nodig hebt. Als u bijvoorbeeld een leeslamp voor uw slaapkamer nodig heeft, is een stoffen hanglamp misschien niet de beste keuze, maar een hanglamp van geblazen glas kan precies de juiste hoeveelheid zacht, diffuus licht geven.

Je kunt ook kiezen voor een pendel met een intrekbaar snoer, waardoor je meer flexibiliteit hebt als het gaat om hoe hoog of laag je het licht wilt hebben. Als je een meer decoratief element wilt toevoegen, hebben sommige hanglampen onderaan een prachtige kristallen bol die een mooie visuele impact creëert.

Wat is de hoogte van een hanger?

De belangrijkste vraag als het om hangende verlichting gaat, is op welke hoogte ze moeten worden opgehangen. Dit is een moeilijke vraag om te beantwoorden, omdat het afhangt van de kamer en het doel waarvoor je ze gebruikt. Als u ze bijvoorbeeld boven een eettafel gebruikt, wordt over het algemeen aanbevolen om ze ongeveer 2 tot 2 meter van de vloer te hangen. Hierdoor kan het licht de tafel verlichten zonder te hard te zijn en wordt voorkomen dat de lichten de bovenkant van de eetkamerstoelen raken.

Het is ook belangrijk om te overwegen hoe lang je bent bij het bepalen van de hoogte van een hangende lamp. Als je erg lang bent, is het misschien beter om hoger te gaan om te voorkomen dat het licht te dicht bij je hoofd komt, maar dit hangt af van je persoonlijke voorkeur. Je kunt ook hanglampen vinden die kunnen draaien, waardoor je ze gemakkelijk kunt richten op de specifieke delen van de kamer die je wilt accentueren. Dit is een goede optie voor lezen en andere taken waarbij u zich op details moet kunnen concentreren.