Een meubelzaak, ook wel woonwinkel of meubeldetailhandel genoemd, is een soort detailhandel die meubels en aanverwante artikelen verkoopt. Deze winkels verkopen meestal algemene meubelstukken zoals stoelen en gestoffeerde suites, maar ook op maat gemaakte stukken die zijn ontworpen voor een specifieke opdracht. Sommige grote winkels hebben afdelingen die gespecialiseerd zijn in bepaalde gebieden, zoals keuken en eetkamer of slaapkamer.

Tijdens de COVID-19-pandemie hebben veel fysieke meubelretailers en DTC-merken hun winkelervaringen heroverwogen om klanten aantrekkelijkere winkelopties te bieden die uniek waren voor hun fysieke locaties. Ze boden niet alleen nieuwe manieren voor shoppers om met meubels om te gaan, maar namen ook belevingselementen op, zoals lounges en koffiebars.

Terwijl de COVID-19-pandemie afneemt en het winkelend publiek terugkeert naar hun normale routines, beginnen sommige merken zich af te vragen hoe de toekomst van de meubelwinkel eruit zou kunnen zien. Het is duidelijk dat shoppers eraan gewend zijn geraakt om online meubels te kopen, maar ze willen nog steeds meubels persoonlijk kunnen aanraken en bekijken voordat ze een aankoop doen. Het goede nieuws is dat online platforms en apps retailers in staat stellen om meer interactieve en meeslepende winkelervaringen voor klanten te creëren, terwijl ze nog steeds het gemak van thuis winkelen bieden.

Voor degenen die de voorkeur geven aan een minimalistisch modern ontwerp, biedt Crate and Barrel een scala aan strakke, stijlvolle banken, bedden en accessoires die de bank niet kapot maken. Het zustermerk van de retailer, AllModern, is een andere favoriet onder minimalisten vanwege hun strakke lijnen en aparte stijl. Als u op zoek bent naar iets meer eclectisch, dan is ABC Carpets & Bij Home moet je zijn voor unieke vloerkleden die je interieur naar een hoger niveau tillen.

Als u op zoek bent naar meubels die zowel ecologisch veilig als mooi gemaakt zijn, overweeg dan om te winkelen bij From the Source. Deze winkel in Manhattan zet zich in om de planeet te helpen redden en gebruikt duurzame materialen in hun ontwerpen. Ze zorgen er ook voor dat elk stuk dat ze in de winkel produceren met de grootste zorg en aandacht wordt gemaakt. Hun ambachtelijk gemaakte tapijten en decorartikelen zijn de perfecte finishing touch voor elke ruimte.

Wayfair is een enorme marktplaats voor meubels en huishoudelijke artikelen die klanten duizenden keuzes biedt uit tientallen populaire meubelmerken. Hun website heeft een 3D-weergavetool waarmee gebruikers kunnen visualiseren hoe stukken in hun kamers passen en hoe ze er samen uitzien. Naast hun online aanbod heeft het bedrijf verschillende showrooms in het hele land waar klanten producten persoonlijk kunnen bekijken.

Als u klaar bent om uw eigen meubelzaak te beginnen, zullen de grootste initiële kosten worden geïnvesteerd in het creëren van een showroom en magazijn die aantrekkelijk zijn voor klanten. Om ervoor te zorgen dat uw locatie voldoet aan alle bestemmingswetten en overheidsvoorschriften, moet u waarschijnlijk een Bezettingscertificaat (CO) verkrijgen voordat u uw deuren opent. Zodra u de benodigde vergunningen heeft en een volledige winkelpui heeft, is uw volgende stap het inhuren van werknemers om de klantenservice af te handelen en toezicht te houden op de inventaris.