Hoe een kroonluchter in uw slaapkamer te gebruiken

Kroonluchters Fonxl worden meestal in foyers en eetkamers gehangen, maar de trend om kroonluchters ook in slaapkamers te gebruiken, groeit. Ze zijn een geweldige manier om wat extra licht en stijl aan je slaapkamer toe te voegen en kunnen het perfecte middelpunt zijn in elke kamer!

De juiste verlichting is essentieel voor een goede nachtrust, en het lijdt geen twijfel dat een goed geplaatste kroonluchter een dramatische look kan creëren. Zorg er echter voor dat u de juiste kiest voor uw slaapkamer. Er zijn verschillende factoren die de grootte van een kroonluchter kunnen beïnvloeden, waaronder waar u hem wilt ophangen, wat voor soort verlichting u wilt en uw algehele inrichting.

* Plaatsing boven het bed: de meest gebruikelijke manier om een kroonluchter in uw slaapkamer te gebruiken, is door deze boven het bed te centreren. Dit is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een dramatisch statement, maar het kan problematisch zijn voor kleinere ruimtes. Als je met een kleine ruimte werkt, kies dan voor een kroonluchter die niet te groot is.

Idealiter zou uw armatuur minstens twee meter hoog moeten zijn om plaats te bieden aan mensen die rechtop in de slaapkamer staan. De beste optie is om de kroonluchter, indien mogelijk, op 2,5 meter van het plafond te hangen. Door de extra hoogte kan iedereen de kroonluchter gemakkelijk zien wanneer ze in bed zitten of een andere kamer binnenlopen.

U kunt een reeks maten kroonluchters vinden, van klein tot groot. Als je op zoek bent naar een mini-kroonluchter, overweeg dan om er een te kopen die iets minder dan zesendertig centimeter breed is. Hierdoor kan het worden gecombineerd met een queensize of kingsize bed zonder dat het gebied te druk wordt.

Als je een vleugje textuur probeert toe te voegen, kun je een slaapkamerkroonluchter overwegen die gemaakt is van voelbare materialen. Deze strandachtige kroonluchter van Moooi brengt bijvoorbeeld een tropisch element in het ontwerp van deze slaapkamer (opent in een nieuw tabblad), met een hemelbed, een geweven fauteuil en geborduurde kussens.

De Moooi Heracleum III LED kroonluchter is een modern alternatief voor de traditionele kroonluchter die is ontworpen met een boomachtige vorm. Het heeft 63 polycarbonaat lenzen die het licht van een verscheidenheid aan LED-lampen binnenin weerkaatsen.

Overweeg voor een meer minimalistische benadering een trommelkroonluchter. Deze overgangsstijl is een subtiel alternatief voor meer traditionele kroonluchters en past naadloos in de meeste slaapkamerinrichtingen.

Naast het toevoegen van een uniek vleugje stijl, bieden deze armaturen ook eenvoudige sfeerverlichting voor uw ruimte. De diffusors op deze kroonluchters bedekken de lampen en verspreiden het licht gelijkmatig over uw ruimte.

* Boven het bijzettafeltje: als vuistregel moet u een kroonluchter 20 tot 30 inch boven een nachtkastje hangen. Deze komt op dezelfde hoogte als een bedlamp en voegt een dramatische, luxueuze toets toe aan je slaapkamerinrichting.

U moet ook bepalen of u een kroonluchter boven het bed of boven het bijzettafeltje wilt. Dit kan een lastige beslissing zijn, dus het is belangrijk om zo grondig mogelijk te zijn bij het selecteren van de juiste armatuur voor uw ruimte. Om deze reden raden we aan om de lengte en breedte van uw slaapkamer op te meten voordat u een definitieve beslissing neemt over de grootte van uw kroonluchter.