interieurontwerp voor moderne stijl

Een van de meest populaire interieurstijlen, de moderne stijl is al tientallen jaren een inspiratie voor het interieur. Het kan soms worden verward met hedendaags, maar het zijn twee verschillende decoratiestijlen. Het verschil is dat modern een stijl is met een duidelijke historische tijdlijn, terwijl hedendaags design meer een steeds evoluerende designtrend is.

Een belangrijk kenmerk van moderne stijl is het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en steen. Deze natuurlijke afwerkingen worden vaak in balans gebracht met beton en staal om een gevoel van harmonie en symmetrie te creëren. Bij modern design Onmatu draait het ook allemaal om functionaliteit en bruikbaarheid, dus je kunt overal in huis tal van strakke opbergoplossingen verwachten.

Een ander essentieel onderdeel van modern design is het gebruik van rechte lijnen en het ontbreken van versieringen. Dit is een direct resultaat van de Duitse Arts and Crafts-beweging, bekend als Bauhaus, die leidde tot de filosofie dat vorm functie moet volgen. Dit komt tot uiting in het ontwerp van veel moderne meubelstukken, maar ook in gebouwen en architectuur.

De rechtlijnige esthetiek van moderne stijl kan een beetje grimmig zijn in vergelijking met andere decoratieve elementen, dus het is het beste te combineren met gedurfde kleuraccenten in de vorm van schilderijen of andere kunstwerken. Grote, ingelijste abstracte schilderijen zijn een geweldige optie om deze stijl tot leven te brengen in je huis. Andere favoriete kunst omvat werken van de kunstbewegingen De Stijl en Bauhaus die afweken van het traditionele idealisme en in plaats daarvan een meer minimalistische esthetiek omarmden.

Afgezien van opslagoplossingen, zijn andere gemeenschappelijke kenmerken van moderne decoratie strakke houten meubels en lichtgekleurde muren. Neutrale kleuren, grijstinten en beiges zijn de voorkeurskleuren voor moderne muren, hoewel sommige huiseigenaren ervoor kiezen om levendigere kleuraccenten op te nemen voor een vleugje persoonlijkheid. Modern meubilair is meestal gemaakt van hout of metaal en kan een matte afwerking hebben om de gladde, strakke lijnen van de kamer aan te vullen. Dit is een geweldige keuze voor diegenen die willen dat hun huis luchtig en open aanvoelt.

Als u op zoek bent naar meer moderne flair in uw huis, wees dan niet bang om een expert om hulp te vragen. Een professionele binnenhuisarchitect kan u door het proces leiden om uw bestaande woning om te vormen tot een ruimte die zowel functioneel als mooi is, terwijl u trouw blijft aan uw persoonlijke smaak. Dan kunt u jarenlang genieten van uw moderne woning.