Hoe u cadeaubonnen kunt vermijden die verlopen

Cadeaubonnen zijn een geweldige manier om iemand geld te geven dat kan worden gebruikt voor goederen of diensten. Ze zijn ook een goede manier om uw bedrijf te promoten. Sommige cadeaubonnen verlopen echter wel. Dit kan vervelend zijn, maar er zijn enkele dingen die u kunt doen om dit te voorkomen.

Controleer eerst de wet in uw land om erachter te komen of u zich zorgen moet maken over vervaldata en kosten. In Illinois mogen winkelcadeaubonnen bijvoorbeeld niet verlopen of kosten in rekening brengen.

Een toevoeging uit 2008 aan de Illinois Consumer Fraud Act verbiedt vervaldata en vergoedingen op winkelcadeaubonnen, inclusief kaarten met opgeslagen waarde (bijv. Starbucks-kaarten).

Afhankelijk van de wetten van uw staat kunnen er andere beperkingen gelden voor cadeaubonnen waarvan u op de hoogte moet zijn. Sommige staten staan ​​bijvoorbeeld inactiviteitskosten pas toe na een jaar inactiviteit en slechts één keer per maand.

In andere staten is het voor winkels onwettig om inactiviteits- of activeringskosten in rekening te brengen op cadeaubonnen. In deze gevallen moet de kaartverpakking duidelijk eventuele vergoedingen kunnen vermelden en mag deze pas na een jaar inactiviteit van toepassing worden.

Als de kaart een vervaldatum heeft, zorg er dan voor dat u de ontvanger een ontvangstbewijs geeft met de informatie. Dit zal hen helpen als ze de kaart kwijtraken of als gestolen moeten melden, en het zal u helpen als de handelaar aangeeft dat er minder waarde op de kaart staat dan u had verwacht.

Een ander voordeel van het geven van cadeaubonnen is dat ze kunnen worden ingewisseld voor goederen of diensten in een andere winkel dan degene die ze heeft uitgegeven, wat uw bekendheid en verkoop zal vergroten. Als alternatief kunt u ze voor wat geld verkopen op een online wederverkoopwebsite.

Veel winkels die cadeaubonnen verkopen, bieden klanten de mogelijkheid om een herlaadbare kaart te kopen tegen lagere kosten dan het oorspronkelijke bedrag, waardoor ze hun cadeaubonnen op elk moment kunnen gebruiken, zelfs nadat ze al het geld hebben gebruikt. Dit bespaart u geld en voorkomt dat cadeaubonschulden zich opstapelen.

Tot slot zijn enkele retailers begonnen met het heffen van inactiviteitskosten en het opleggen van vervaldata. Dit heeft ertoe bijgedragen dat de verkoop van uw cadeaubonnen is gestegen en het aantal ongebruikte cadeaubonnen is verminderd dat niet wordt opgeëist en in de niet-opgeëiste eigendomsdatabase van de staat terechtkomt.

Wees ook voorzichtig met klantenkaarten die een langere vervaldatum hebben dan gewone cadeaubonnen. Dit kan oplichterij zijn en het is belangrijk om de kleine lettertjes op dit soort kaarten te lezen voordat u ze koopt.

Als je niet zeker bent van de vervaldatum of vergoeding van een cadeaubon, kun je het beste de handelaar om meer informatie vragen voordat je een aankoop doet. Vaak kunnen ze de details uitleggen en alternatieve opties aanbieden.

Sommige verkopers accepteren een cadeaubon die is gekocht op een wederverkoopsite of op een ruilbeurs en verkopen de kaart vervolgens door voor de oorspronkelijke waarde. Als je een cadeaubon hebt die is verlopen en je kunt deze niet doorverkopen, neem dan contact op met de uitgever om te zien of ze de vervaldatum tegen betaling kunnen verlengen.