waarom zijn vloerlampen zo duur

Of je nu een leeshoek wilt verlichten of een donkere hoek in je woonkamer wilt verlichten, er zijn genoeg staande lampen op de markt die geschikt zijn voor jouw ruimte. Maar hoewel ze vaak een slimme manier zijn om licht en decor aan een huis toe te voegen, zijn veel ervan duur – daarom moet u verstandig winkelen wanneer u er een koopt.

Wat is een goede vloerlamp?

Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij het maken van een geweldige vloerlamp, waaronder design en stijl. De beste matchen of contrasteren met meubels en decor, waardoor een evenwichtige en samenhangende look door het hele huis ontstaat.swhss

Deze lampen kunnen zowel traditioneel als eigentijds zijn, met opties van metaal, smeedijzer en hout. Ze kunnen ook een verscheidenheid aan materialen voor de schaduw bevatten, zoals stof, linnen en glas.

Ze kunnen worden gemaakt om te werken met een breed scala aan verlichtingsbronnen, zoals LED’s (light-emitting diodes). Sommige lampen worden zelfs geleverd met een vervangende lamp, zodat u zich nooit meer zorgen hoeft te maken dat u zonder stroom komt te zitten.

Welke soorten vloerlampen zijn populair?

De meeste mensen gebruiken staande lampen voor accent- en sfeerverlichting. Ze zijn een nuttige toevoeging aan elke kamer, vooral als ze zijn ontworpen om gedurende lange tijd te worden gebruikt, zoals een slaapkamer of een kantoor aan huis.

Naast het toevoegen van helderheid, kan een staande lamp helpen om andere elementen van het ontwerp van een kamer te accentueren, zoals kunst aan de muur of accentmeubilair. Ze kunnen ook helpen om een gezellige en uitnodigende sfeer te creëren, vooral wanneer ze in het midden van een kamer of naast een bank of bed worden geplaatst.

Je kunt kiezen tussen torchiere en standaard vloerlampen, die beide een lange schacht hebben die zich uitstrekt van de voet tot de kop van de lamp. Sommige zaklampen hebben een extra arm die naar beneden uitsteekt voor een gericht leeslicht, terwijl sommige ook als bureau- of tafellamp kunnen worden gebruikt.

Als u geld wilt besparen, kies dan voor een vloerlamp die geschikt is voor gloeilampen en ledlampen. Deze lampen zijn energiezuinig en gaan jaren mee, waardoor je in de loop van een jaar veel geld bespaart op je elektriciteitsrekening.

Wat is de ideale hoogte voor een vloerlamp?

De gemiddelde vloerlamp is tussen de 58 en 64 centimeter lang, maar het hangt af van de ruimte waarin hij is geplaatst. “In de regel is de ideale hoogte voor een vloerlamp rond ooghoogte”, zegt Orange.

Hoeveel Watt heeft een vloerlamp nodig?

Het aantal watt dat je vloerlamp nodig heeft, verschilt per stijl en lamp, maar ligt meestal tussen de 60 en 150 watt. Als je een ultrahelder licht wilt, is een hoger wattage ideaal.

Welke kamers profiteren het meest van staande lampen?

Over het algemeen wil je een vloerlamp niet in een badkamer of keuken plaatsen. Evenzo heb je er waarschijnlijk geen nodig in een smalle gang of kleine bijkeuken.

Een staande lamp is het meest geschikt voor een woonkamer, slaapkamer of kantoor, waar hij zowel kan worden gebruikt voor het verlichten van de ruimte als voor taakverlichting in specifieke delen van de kamer. Hij is ook ideaal voor een eetkamer, waar hij bovenop een eettafel of naast een buffet of dressoir kan worden geplaatst.